Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді відбувся мітинг на підтримку шахтарів-протестувальників


У Павлограді Дніпропетровської області під будівлею мерії 14 січня відбувся мітинг на підтримку шахтарів-протестувальників, один з яких 17-ту добу поспіль голодує в будівлі мерії, а інший на 15-й день голодування через погіршення стану здоров’я був шпиталізований.

Як заявив голова незалежної первинної профспілкової організації «ДТЕК – Павлоградвугілля» Олексій Михайлюк, акція протесту безстрокова, і її учасник Андрій Карпенко не має намірів припиняти голодування.

«За три місяці було звільнено чотири особи, які є членами незалежної профспілки. Мені дзвонять міські депутати і просять припиняти акцію. Я її не починав і зупинити її не можу. Ми спілкуємося з Андрієм, але він укотре каже, що він продовжуватиме захищати свої права. Ми готові йти на переговори – щоб відновили людей на роботі, щоб виплатили кошти за вимушені прогули», – зазначив Олексій Михайлюк. Він також повідомив, що звернення щодо цих працівників були спрямовані до правоохоронних органів, розпочалися судові розгляди.

За інформацією з незалежної профспілки, 16 січня активісти планують провести акцію протесту в Києві, біля головного офісу корпорації «СКМ», яку пов’язують з «ДТЕК – Павлоградвугілля».

У Павлограді 29 грудня 2017 року двоє шахтарів компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля», гірничі майстри Володимир Бугайов і Андрій Карпенко, оголосили голодування. Головні їхні вимоги до адміністрації «ДТЕК – Павлоградвугілля» – «припинити тиск на членів незалежної профспілки». За їхніми словами, з вересня, коли на підприємстві був створений осередок незалежної профспілки, з роботи було звільнено четверо її членів. У компанії «ДТЕК – Павлоградвугілля» заявили, що «заяви про незаконність звільнення працівників не відповідають дійсності», а звільнені працівники допускали невиконання трудових обов'язків та порушення посадових інструкцій. У компанії також заявили, що готові «до аргументованого діалогу» з шахтарями «у відповідних інстанціях».

XS
SM
MD
LG