Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Феодосії оштрафував ще одного учасника одиночних пікетів на підтримку кримських татар


Підконтрольний Кремлю Феодосійський міський суд 15 січня оштрафував ще одного учасника одиночного пікету на підтримку кримських татар Азіза Урімова.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, йому призначили штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,9 тисяч гривень).

У ході засіданні допитали співробітника поліції, який запевнив суд, що Урімова ніхто не затримував і він сам добровільно погодився приїхати до відділу МВС. Після цього допитали свідка захисту Едему Якубова, який повідомив, що бачив, як під’їхала машина ППС і в Урімова забрали плакат. Після цього його силоміць заштовхали в машину. Все це Якубов знімав на телефон.

Також у перебігу засідання було заявлено відвід судді, однак вона його відхилила.

Раніше повідомлялося, що Феодосійський міський суд оштрафував двох учасників одиночних пікетів на підтримку кримських татар Ерала Дані та Руслана Рустемова. Їх також оштрафували на 10 тисяч рублів (близько 4,9 тисяч гривень).

14 жовтня 2017 року на півострові пройшла низка одиночних пікетів проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман. Пізніше учасники цих пікетів оштрафували російські суди, щодо мітингувальників склали адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку пікетування (частина 5 статті 20.2 КоАП Росії).

Пізніше судові засідання пройшли в Сімферополі, Джанкої, Алушті, Судаку, а також Радянському, Кіровському, Білогірському й Червоногвардійському районах. Головним доказом обвинувачення була експертиза експертного центру МВС по Криму та її висновок: «...пікети об'єднані єдністю мети, задуму і загальною організацією».

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки в оселях незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG