Доступність посилання

ТОП новини

СЦКК взяв до розгляду звернення Vodafone про зв'язок на окупованій території – компанія


Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) взяв до розгляду звернення Vodafone про доступ до пошкодженого кабелю, через який зник зв'язок на непідконтрольній території Донбасу. Про це в ефірі Радіо Донбас.Реалії сказала начальник відділу зв’язку з громадськістю компанії Vodafone Вікторія Рубан.

«Буквально кілька годин тому СЦКК повідомив нам, що наше звернення взяте в роботу. Чекаємо, – сказала Вікторія Рубан. – Ситуацію можна вирішити, якщо нам забезпечать фізичний доступ до кабелю хоча б у сірій зоні. Якщо нашим бригадам буде забезпечений більш-менш безпечний доступ, то ми зможемо відремонтувати кабель і це вирішить проблему зі зв'язком якщо не для всіх абонентів, то для більшої їх частини».

При цьому, вона запевнила, що Vodafone не має прямих контактів з незаконними збройними формуваннями.

«Ми звертаємось до української влади, тому що ми українська компанія і діємо за українськими законами», – відповіла вона.

Зв’язок Vodafone зник на непідконтрольних територіях Донбасу 11 січня. У компанії повідомили про пошкодження оптоволоконного кабелю. Vodafone – останній оператор що працював в ОРДЛО. Там також немає стаціонарного телефонного зв’язку з підконтрольною територією.

Після анексії Криму навесні 2014 року на частині Донбасу почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG