Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Донецьку невідомі розклеїли по місту наліпки про Стуса


Наліпки про Стуса в Донецьку, січень 2018 року
Наліпки про Стуса в Донецьку, січень 2018 року

В окупованому Донецьку невідомі розклеїли по місту наліпки із зображенням фрагментів барельєфа Василю Стусу на одному з корпусів Донецького національного університету, знищеного бойовиками угруповання «ДНР» в 2015 році. Про це Радіо Донбас.Реалії повідомили жителі міста.

Наліпки з'явилися у багатьох місцях. Серед них площа Леніна, памятник Архістратигу Михаїлу, проспект Ілліча, будівля Філологічного факультету ДонНУ, вулиця Артема.

Барельєф українському правозахиснику, поету та політв’язню Василю Стусу на корпусі філологічного факультету Донецького національного університету демонтували після окупації міста рпідтримуваними Росією бойовиками, у травні 2015 року. Раніше питання про знесення цього барельєфа обговорювалося на так званій сесії «парламенту» угруповання «ДНР», «депутати» хотіли замінити його погруддям розвідника Миколи Кузнєцова.

Український поет і правозахисник Василь Стус (1938-1985 роки) з 1940 року жив у Донецьку. Навчався в педінституті, працював на шахті, вчителем в школі, літредактором місцевої газети. Був засуджений і засланий на Урал, де помер в таборі. У 2016 році Донецький національний університет, переведений на підконтрольну територію, був названий ім'ям дисидента.

XS
SM
MD
LG