Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США розпочинає європейське турне з Лондона


Державний секретар США Рекс Тіллерсон
Державний секретар США Рекс Тіллерсон

Державний секретар США Рекс Тіллерсон 22 січня з Лондона розпочинає європейське турне, яке триватиме майже тиждень. Після зустрічей із провідними британськими чиновниками в Лондоні Тіллерсон відвідає Париж, Варшаву, а в швейцарському Давосі відвідає щорічні збори Всесвітнього економічного форуму.

Представники американської влади інформували, що тема Ірану буде провідною на зустрічах Тіллерсона з європейськими союзниками США.

«Ми насправді підкреслюємо тісну координацію дій з британцями та французами в наших зусиллях, спрямованих на подолання прогалин (в угоді з Іраном – ред.) та в наступних кроках на шляху скорочення іранського згубного впливу в регіоні», – наголосив 19 січня представник Держдепартаменту США.

Раніше в січні президент США Дональд Трамп заявив, що хоче працювати з європейськими союзниками та Конгресом, щоб виправити те, що він назвав «катастрофічними вадами» в угоді 2015 року, підписаній його попередником Бараком Обамою.

Тегеран виключив будь-які зміни в договорі, а інші підписанти, Велика Британія, Франція, Німеччина, Китай та Росія, підтвердили підтримку цієї угоди.

XS
SM
MD
LG