Доступність посилання

ТОП новини

Справа про надання Саакашвілі захисту: питання відводу колегії суддів розглядатиме інший суддя


Міхеїл Саакашвілі, архівне фото
Міхеїл Саакашвілі, архівне фото

Київський адміністративний апеляційний суд, який 22 січня розглядав апеляційну скаргу щодо надання захисту лідерові партії «Рух нових сил», екс-голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі, ухвалив, що питання про відвід колегії суддів вирішуватиме інший суддя.

«Заяву Саакашвілі про відвід складу суду задовольнити частково. Передати справу для визначення судді у порядку, встановленому частиною 1 статті 301 КАС України для вирішення питання підслідності. В іншій частині клопотання Саакашвілі – відмовити», – ухвалила колегія суду.

Під час засідання захист Саакашвілі подав клопотання про відвід колегії суддів.

Окружний адміністративний суд Києва 3 січня повністю відмовив у задоволенні позову лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі до Державної міграційної служби України. Позивач просив визнати протиправною і незаконною бездіяльність ДМС щодо розгляду скарги і повідомлення про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання Саакашвілі біженцем, або особою, яка потребує додаткового захисту, у строки визначені законодавством. Саакашвілі оскаржує це рішення.

У жовтні 2017 року Державна міграційна служба України заявляла, що є підстави для видворення з України Міхеїла Саакашвілі, і стверджувала, що Саакашвілі ігнорує питання врегулювання свого правового статусу.

Наприкінці липня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ про припинення громадянства України Міхеїла Саакашвілі, за повідомленнями, через свідоме подання неправдивих відомостей при набутті українського громадянства.Саакашвілі 10 вересня минулого року потрапив на територію України, не пройшовши прикордонного контролю.

Проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

XS
SM
MD
LG