Доступність посилання

ТОП новини

Пенс: посольство США в Єрусалимі відкриється до кінця 2019 року


Майк Пенс
Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс заявляє, що американське посольство в Єрусалимі відкриється до кінця 2019 року. Пенс сказав про це 22 січня, виступаючи в ізраїльському парламенті в Єрусалимі.

Раніше сьогодні під час зустрічі з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, Пенс заявив, що для нього честь «перебувати в Єрусалимі, столиці Ізраїлю».

Нетаньягу подякував Пенсові за «історичне» рішення з визнання Єрусалима столицею Ізраїлю, ухвалене президентом США Дональдом Трампом. За словами Нетаньягу, американсько-ізраїльські відносини «ніколи не був міцнішим».

6 грудня Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і доручив перенести туди американське посольство з Тель-Авіва. За попередніми оцінками, на це могло піти три чи чотири роки.

Рішення розлютило палестинців і їхніх арабських союзників, а також викликало різку критику й на Заході. Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас тоді заявив, що цей крок поклав край ролі США як миротворця на Близькому Сході.

Статус Єрусалима є болючим питанням для всіх сторін близькосхідного врегулювання. Зокрема, палестинці вважають, що Східний Єрусалим має бути столицею їхньої майбутньої держави.

XS
SM
MD
LG