Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін: зустріч Волкера і Суркова відбудеться найближчим часом


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що зустріч спеціального представника США з питань України Курта Волкера і радника президента Росії Владислава Суркова відбудеться найближчим часом.

«Найближчими днями спеціальний представник уряду США Курт Волкер буде зустрічатися із Сурковим. Подивимося, яким чином зможемо використати, зокрема, і нові санкції США. Ми послідовно працюємо над тим, щоб такі санкції були зміцнені», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що зустріч Волкера і Суркова має відбутися в грудні минулого року. Остання їхня зустріч відбулася 13 листопада 2017 року в Белграді. У ході третьої за рахунком зустрічі спеціального представника США з питань України Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова обговорювалися зусилля з припинення війни на Донбасі.

Як вказувалося тоді в спеціальній заяві для преси за підсумками белградських переговорів, «незважаючи на те, що Сполучені Штати і Росія мають різні концепції щодо шляхів досягнення миру, спільна робота в цьому напрямку продовжуватиметься».

Волкер і Сурков заявили про необхідність діяти в дусі Мінських угод і «поєднувати політичні заходи із заходами в сфері безпеки». Як зазначено в заяві, обидві сторони проаналізують думки, висловлені в ході нинішньої зустрічі і обміркують подальші дії з метою досягнення миру на Донбасі.

Попередня зустріч Волкера і Суркова відбулася також у Белграді 7 жовтня 2017 року. Першу зустріч, після вступу на посаду спецпредставника США щодо України, Курт Волкер і Владислав Сурков провели в Мінську 21 серпня 2017 року.

XS
SM
MD
LG