Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився передати майно медіахолдингу UMH Нацагентству з повернення активів


Печерський районний суд Києва відмовився передати майно медіахолдингу UMH group Національному агентству з виявлення, розшуку й управління корупційними активами. Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому 19 січня у Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з рішенням суду, у межах кримінального провадження щодо створення злочинної організації, в якій фігурують екс-президент України Віктор Янукович, бізнесмен Сергій Курченко, на рухоме, нерухоме майно, цінності було накладено арешт, а 9 січня цього року прокурор ГПУ визнав їх речовими доказами у справі.

«Передача арештованих у вказаному кримінальному провадженні зазначених речових доказів для управління Національному агентству на умовах ефективності, а також збереження та збільшення їх економічної вартості є об’єктивною необхідністю...», – зазнається в рішенні.

Проте суд вважає, що вказані прокурором підстави для передачі майна не мають «належного обґрунтування та не підтверджуються достатньою сукупністю даних».

Суд залишив без задоволення клопотання прокуратури.

Це судове рішення може бути оскаржене до апеляційної інстанції протягом п’яти днів.

Рішеннями судів в Україні на майно Курченка накладений арешт, а щодо нього самого винесене рішення про заочне засудження. За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

XS
SM
MD
LG