Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вшанували пам’ять Сергія Нігояна


На Дніпропетровщині в понеділок вшанували пам’ять загиблого на Майдані під час Революції Гідності Сергія Нігояна. Жалобна церемонія відбулась у його рідному селі Березнуватівка Солонянського району, біля монументу на могилі.

На захід прийшли родичі, односельці, активісти громадських організацій. Пам’ять Героя України вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

«Сергій не міг залишитися осторонь, якщо бачив, як хтось ображає малюків чи старих, зневажливо ставиться до вчителів. Мабуть, саме через почуття справедливості він і опинився на Майдані – хотів змінити світ на краще», – сказав на пам’ятних заходах директор місцевої школи Юрій Пивоваров.

Раніше в кабінеті української мови та літератури у школі, де навчався Нігоян, розмістили портрет загиблого євромайданівця в оточенні речей з Майдану: шин, касок, прапорів тощо. Частину експонатів – особисті речі Сергія – надали його батьки.

20-річний українець вірменського походження Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві під час Революції Гідності, в ніч на 22 січня 2014 року. Він був першим із протестувальників, які загинули на столичному Майдані під час протистоянь між активістами та правоохоронцями.

Три роки тому в Дніпрі проспект імені Калініна перейменували на проспект Сергія Нігояна. У червні 2017 року у Дніпрі апеляційний адміністративний суд скасував це рішення міськради через недотримання процедури перейменування: воно, зокрема, відбулось без попередніх громадських слухань. У Дніпровській міськраді визнали, що під час перейменування проспекту відповідна процедура не була дотримана. У мерії також повідомили, що подали касаційну скаргу на рішення суду, її розгляду ще не було.

XS
SM
MD
LG