Доступність посилання

ТОП новини

Велика Британія заморозила активи двох росіян, підозрюваних у вбивстві Литвиненка в Лондоні


Андрій Луговий
Андрій Луговий

Велика Британія 22 січня заморозила активи Андрія Лугового та Дмитра Ковтуна, двох росіян, звинувачених у вбивстві в 2006 році в Лондоні колишнього офіцера Федеральної служби безпеки Росії Олександра Литвиненка. Це зроблено відповідно до положень закону 2001 року про боротьбу з тероризмом.

21 січня суддя Роберт Оуен, який очолював британське урядове розслідування цього злочину, заявив, що Луговий і Ковтун убили Литвиненка, поклавши до чаю смертельну дозу полонію 210 під час зустрічі 1 листопада 2006 року. Литвиненко, який був публічним критиком російського президента Володимира Путіна, помер через кілька днів після цього.

Обидва підозрюваних заперечують будь-яку причетність до смерті Литвиненка. Проте британські слідчі знайшли сліди полонію 210 у готелях, ресторанах і літаках, що використовувалися Луговим. За повідомленнями, Луговий лікувався від радіаційного отруєння в Москві в грудні 2006 року. У 2007 році Луговий став депутатом російської Державної думи. В 2015 році президент Росії Володимир Путін присудив йому державну нагороду «За службу Батьківщині».

XS
SM
MD
LG