Доступність посилання

ТОП новини

Вашингтон може вийти з ядерної угоди з Іраном – віце-президент США


Віце-президент США Майк Пенс
Віце-президент США Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс підтвердив позицію свої країни, що Сполучені Штати вийдуть із ядерної угоди Ірану зі світовими державами, якщо ці домовленості не будуть змінені. Про це Пенс заявив у зверненні до ізраїльського парламенту 22 січня.

«Ядерна угода з Іраном є катастрофою, і Сполучені Штати більше не підтверджуватимуть виконання цієї погано продуманої угоди», – наголосив Пенс.

Заява віце-президента США виголошена водночас із тим, як держсекретар Рекс Тіллерсон шукає підтримки європейських партнерів, щоб додаткові заходи проти Тегерана могли запобігти виходу Вашингтона з ядерної угоди 2015 року.

Раніше в січні президент США Дональд Трамп заявив, що хоче співпрацювати з європейськими союзниками та Конгресом, щоб виправити, як він висловився, «катастрофічні вади» в угоді, підписаній за правління його попередника Барака Обами.

Тегеран виключив будь-які зміни у договорі, а інші учасники домовленостей, Велика Британія, Франція, Німеччина, Китай та Росія виступають на підтримку цієї угоди.

XS
SM
MD
LG