Доступність посилання

ТОП новини

Кримський татарин Рамазанов заявляє, що його побили російські силовики


Кримський татарин Ісмаїл Рамазанов заявляє, що російські силовики побили його 23 січня під час перевезення до будівлі Слідчого комітету Росії в окупованому Криму. Про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов, з яким затриманому вдалося зв’язатися по телефону.

Як інформує у Facebook громадське об’єднання «Кримська солідарність», обшук у будинку Рамазанових у селі Новий Мир Сімферопольського району, де також живуть батьки затриманого, розпочався близько 4:00.

«За словами батька Ісмаїла, в момент обшуку були вилучені телефон, планшет, українські документи, так само під ліжком були «знайдені» більше 20 патронів. Ісмаїла відразу закували в наручники. Йому висунули звинувачення в пропаганді екстремізму», – йдеться в повідомленні.

Також російські силовики провели обшук у батьків 27-річного водія Мухсіна Джамбаза в місті Старий Крим.

«У будинку Мухсіна була літня мама, сам Мухсін на момент обшуку був уже на роботі, однак після отримання інформації про наявність у будинку силовиків відразу ж приїхав. Під час обшуку в будинку були вибиті вікна. Будинок належить батькам Мухсіна. На даний момент обшук в будинку закінчено. Зараз силовики поїхали на квартиру в селищі Приморське, де проживає сам Мухсін», – ідеться в повідомленні.

Інформація про обшуки відсутня на сайтах російських силових структур.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG