Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав подання на призначення нових членів ЦВК


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, Порошенко також підписав лист про звільнення з посади членів ЦВК у зв’язку із закінчення терміну і строку їх повноважень.

«Зараз ми запускаємо процес оновлення складу ЦВК», – сказав він.

За його словами, питання формування нового складу ЦВК обговорюється вже дуже давно, але процес підбору кандидатів затягнувся.

«Сьогодні я радий, що нарешті всі фракції, внесли кандидатури, які відповідають всім критеріям. Я їх включив до складу подання», – сказав Порошенко.

Напередодні голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що парламент розпочне роботу нової сесії в лютому з розгляду питань економічного блоку і кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії.

На сьогодні семирічний термін повноважень сплив у 13 з 15 членів ЦВК, але вони продовжують виконувати свої обов’язки.

Влітку 2016 року президент України Петро Порошенко запропонував звільнити 12 із 15 членів Центральної виборчої комісії, серед яких голова ЦВК Михайло Охендовський і його заступники Андрій Магера та Жанна Усенко-Чорна. Президент також вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Однак спікер парламенту Андрій Парубій тоді заявив, що вони не знаходять підтримки депутатів і що президент готовий у разі потреби змінити запропонованих кандидатів до нового складу ЦВК.

Подання про призначення нових членів ЦВК президент вносить у Верховну Раду після консультацій з фракціями й обговорення їхніх пропозицій.

XS
SM
MD
LG