Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган обговорив із Путіним турецький наступ у Сирії


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган (п) зв своїм російським колегою Володимиром Путіним, архівне фото
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган (п) зв своїм російським колегою Володимиром Путіним, архівне фото

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 23 січня обговорив вторгнення турецьких сил на північний захід Сирії в телефонній розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє державне інформаційне агентство Anadolu.

Спілкування Ердогана й Путіна відбулося після того, як турецький лідер розмовляв із президентом Франції Емманюелем Макроном.

За повідомленням Кремля, Путін заявив, що територіальну цілісність і суверенітет Сирії слід поважати. Також у російській заяві йдеться, що Путін і Ердоган обговорили завершення підготовки до мирних переговорів щодо Сирії. Наступного тижня Росія сподівається прийняти такі переговори в Сочі.

Тим часом, агенція Reuters 23 січня цитує неназваного чиновника у США, який заявив, що президент Дональд Трамп очікує на розмову з Ердоганом, щоб висловити своє занепокоєння операцією в районі Афрін на північному заході Сирії. Сполучені Штати наполегливо закликають Анкару до стриманості після того, як турецькі військові атакували сили курдського ополчення.

Турецькі військові заявили 23 січня, що під час операції в Афріні, яка триває чотири дні, було вбито щонайменше 260 бойовиків з числа сирійських курдів та угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG