Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає Euronews виправити матеріал про окупований Крим


Міністерство закордонних справ України закликає телеканал Euronews виправити матеріал, у якому йдеться про окупований Росією Крим.

«Репортаж має базуватися на фактах. Крим незаконно окупований Росією. Наполегливо закликаємо Euronews виправити матеріал відповідно до норм права», – написала в мережі Twitter речниця МЗС України Мар’яна Беца, яка до свого твіту включила й посилання на сам репортаж, що викликав цю реакцію.

Раніше змістом сюжету Euronews обурився міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, який назвав цю роботу «промиванням мізків». «Жодного слова про незаконну анексію Криму, натомість – основи шовінізму», – наголосив литовський дипломат.

У сюжеті Euronews ідеться про навчання, організовані 68-м інженерним полком російської армії для школярів Криму віком до 12 років. Військові навчають дітей встановлювати і знешкоджувати наземні міни, розповідають про саморобні вибухові пристрої, пояси смертників та замасковані бомби.

Підполковник армії Росії Євген Мусієнко пояснює, що школярів також заохочують у майбутньому вступати в інженерні війська. У сюжеті наводяться коментарі школярів з Євпаторії, які схвально відгукуються про навчання.

Наприкінці сюжету журналісти Euronews дали слово місцевій жительці, яка наголошує на необхідності таких занять, бо «діти повинні знати, як захистити себе». «Ми повинні виховувати дітей патріотами», – говорить вона.

Euronews – європейський цілодобовий інформаційний телеканал. На сайті телеканалу вказано, що він «пропонує унікальний погляд на світові події». «Це дає можливість людям скласти власну думку через отримання базованого на фактах аналізу та різноманітності поглядів», – стверджує телеканал.

Euronews цілодобово викладає новини 12 мовами – арабською, англійською, французькою, німецькою, грецькою, угорською, італійською, перською, португальською, російською, іспанською та турецькою.

Українська служба міжнародного телеканалу припинила мовлення українською мовою 21 травня 2017 року. Перед тим українська служба Euronews попрощалася з глядачами і читачами після майже 6 років роботи. Раніше повідомляли, що офіційною причиною закриття служби була відсутність поточного фінансування з українського боку і старі борги тодішньої Національної телекомпанії України (з січня 2017 року – Національна суспільна телерадіокомпанія України).

XS
SM
MD
LG