Доступність посилання

ТОП новини

Волкер очікує якнайшвидшого повернення представників Росії до СЦКК


Курт Волкер
Курт Волкер

Спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер очікує якнайшвидшого повернення представників Росії до Спільного центру координації припинення вогню (СЦКК).

«Сподіваюсь, що це швидко буде зроблено і буде поновлення участі російських офіцерів якнайшвидше. Бо це важливо для безпеки людей Донбасу. Що стосується термінових справ, то одна з них – відновлення присутності російських офіцерів в СЦКК», – сказав він під час телефонного брифінгу з Нью-Йорка про підсумки його переговорів з помічником президента Росії Владиславом Сурковим в Дубаї 26 січня.

Волкер нагадав, що СЦКК – це спільний орган, який був створений українцями та росіянами для того, щоб «посилити їхню комунікацію і спробувати покращити припинення вогню, щоб давати раду з інцидентами, які стаються уздовж лінії розмежування».

Росія наприкінці минулого року вивела своїх представників зі Спільного центру координації припинення вогню (СЦКК). Вони покинули Україну через, як заявили в російському МЗС, «напружену морально-психологічну ситуацію» і «зневажливе ставлення українських військовослужбовців». Українські представники заявили, що виведення Росією своїх представників з СЦКК є спробою Кремля змусити Київ вести переговори з представниками підтримуваних Москвою сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG