Доступність посилання

ТОП новини

Суд відмовився відсторонити від посади голову Держаудитслужби Гаврилову


Солом’янській райсуд Києва 29 січня відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у задоволенні клопотання щодо відсторонення від посади голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової, яку підозрюють у незаконному збагаченні. Про це Радіо Свобода повідомила речниця суду Яна Квітченко.

За її словами, перед цим слідчий суддя Солом’янського суду розглянув клопотання САП про застосування застави стосовно Гаврилової і задовольнив його частково. Суд застосував щодо Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, строком до 25 березня.

Квітченко уточнила, що також суд зобов’язав Гаврилову прибувати до детектива, слідчого або суду за першою вимогою, не відлучатися з Києва без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні, здати на зберігання усі документи, які дають право на виїзд за кордон.

23 січня голові Державної аудиторської служби України Лідії Гавриловій детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні в розмірі близько 10 мільйонів гривень та декларуванні недостовірних даних.

За даними слідства, голова Держаудитслужби упродовж 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи. Зокрема, йдеться про придбані об’єкти нерухомого майна в місті Києві (квартира, два паркомісця), позашляховик (2016 року випуску), дороговартісні меблі, техніку, золоті зливки та готівку – у сумі 112,8 тисячі доларів та 8,5 тисячі євро.

Державну аудиторську службу України було створено в жовтні 2015 року. Ця інституція була реорганізована з Державної фінансової інспекції. В уряді метою такої реорганізації називали перехід від функцій контролю до аудиту задля уникнення нецільового використання бюджетних коштів та майна.

XS
SM
MD
LG