Доступність посилання

ТОП новини

У Сімферополі суд залишив під домашнім арештом фігуранта «справи 26 лютого»


Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу і залишив під домашнім арештом фігуранта «справи 26 лютого» Мустафу Дегерменджі.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, аргументи захисту кримськотатарського активіста про зміну обставин справи, необхідність медичного обстеження й працевлаштування суд взяв до уваги.

Сторона звинувачення наполягала, що підстав для зміни запобіжного заходу на цей момент немає. На цій підставі суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги.

22 січня підконтрольний Кремлю Центральний районний суд продовжив термін домашнього арешту фігурантам «справи 26 лютого» Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову на два місяці, до 7 квітня.

2015 року розпочався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо – щодо одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ахтема Чийгоза, й окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемірова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова й Ескендера Небієва.

Російська влада 25 жовтня 2017 року звільнила засуджених у Криму заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова й передали їх Туреччині, пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

XS
SM
MD
LG