Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: лабораторно не підтвердився випадок дифтерії на Луганщині


Міністерство охорони здоров'я заявляє, що лабораторні дослідження не підтвердили випадок дифтерії на Луганщині.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, після проведення лабораторних досліджень в мікробіологічній референс-лабораторії підозрілий випадок не підтвердився.

Сьогодні деякі ЗМІ повідомили про зареєстрований випадок дифтерії на Луганщині.

МОЗ рекомендує вакцинацію для дітей і ревакцинацію для дорослих (кожні 10 років).

Раніше у міністерстві заявили, що «велике занепокоєння» викликає низький рівень охоплення щепленнями від інших небезпечних хвороб, зокрема, дифтерії, правцю та кашлюку.

За даними МОЗ, у 2017 році 51% дітей віком 18 місяців отримали три дози вакцини проти дифтерії, правцю та кашлюку АКДП, 44,8% дорослих були захищені від дифтерії вакциною АДП-М.

Для лікування дифтерії, як стверджують медики, в Україні є протидифтерійна сироватка.

В Україні щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, також є безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії для дорослих.

У МОЗ зауважують, що дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть з сироваткою залишається ризик смерті до 20%.

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, що руйнує тканини дихальної системи. Захворювання проявляється у вигляді ангіни.

XS
SM
MD
LG