Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: 8 людей підозрюються у заволодінні понад 247 мільйонів гривень «Адміністрації морських портів»


У Національному антикорупційному бюро заявляють, що вісім людей, зокрема колішні і чинний посадовець «Адміністрації морських портів України», підозрюються у заволодінні понад 247 мільйонів гривень.

Як повідомляє прес-служба бюро, 29-30 січня 2018 раку детективи НАБУ повідомили про підозру, серед іншого, екс-голові «АМПУ» (2014-2017 роки), екс-першому заступнику голови (2015-2017 роки), чинному заступнику начальника Одеського філіалу «АМПУ».

У НАБУ зазначають, що сімох із підозрюваних затримали 29 січня в ході обшуків в Одеській, Миколаївський областях і Києві.

У свою чергу, 29 січня в «Адміністрації морських портів України» заявили про готовність надати «всебічну підтримку у проведенні слідчих дій», оскільки для підприємства «важливим є виявлення фактів зловживань на місцях та притягнення винних до відповідальності».

За версією слідства, посадові особи «АМПУ» у змові з приватними особами у 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів при державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів. Зокрема, йдеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

У НАБУ зауважують, що у вересні-листопаді 2017 року факт антиконкурентних узгоджених дій службовців «АМПУ» та представників низки підприємств-учасників торгів при закупівлях послуг із експлуатаційного днопоглиблення підтвердив Антимонопольний комітет України, який оштрафував підприємства-учасників.

Крім того, Господарський суд Києва розглядає позов НАБУ про визнання недійсним договору з проведення днопоглиблювальних робіт у портах України на суму 712 мільйонів гривень, додають у бюро.

«Адміністрація морських портів України» – підприємство, яке займається утриманням і забезпеченням ефективного використання державного майна, переданого йому в господарське ведення, в тому числі модернізації, ремонту, реконструкції та будівництва гідротехнічних споруд, інших об'єктів портової інфраструктури.

XS
SM
MD
LG