Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі за час «різдвяного перемир’я» лише одного дня не було обстрілів – Оліфер


На Донбасі за час дії так званого «різдвяного перемир’я» лише одного дня не було обстрілів, повідомляє речниця другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарина Оліфер за підсумками засідання Контактної групи в Мінську.

«Українська сторона вкотре звернула увагу на неналежне виконання Росією як стороною конфлікту на Донбасі домовленості ТКГ про запровадження так званого «різдвяного» перемир’я, яке почало діяти з 23 грудня 2017 року. Відтоді українська сторона зафіксувала лише один день без обстрілів з боку Росії/ ОРДЛО», – написала вона на сторінці в Facebook за підсумками засідання Контактної групи в Мінську.

Водночас речниця Кучми зауважує, що загалом кількість обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків стала меншою, але «є вкрай тривожним те, що усі обстріли – прицільні, а кожен другий обстріл відбувається з використанням заборонених Мінськими угодами озброєнь».

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий, новорічно-різдвяний, «режим тиші» з півночі 23 грудня 2017 року. Нинішнє нове перемир’я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

У зоні бойових дій на Донбасі 23 січня порушень режиму припинення вогню не було.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що відсутність обстрілів у зоні бойових дій на Донбасі 23 січня засвідчила можливість досягнення стійкого миру там за наявності політичної волі.

Після анексії Криму навесні 2014 року на частині Донбасу почався збройний конфлікт. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG