Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ наголошує на необхідності профілактики раку, у третині випадків хворобі можна запобігти


Міністерство охорони здоров’я наголошує на необхідності профілактики раку.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, впровадження ефективних програм скринінгу, профілактики та ранньої діагностики дасть можливість рятувати тисячі життів українців.

«Онкологічні захворювання є однією з основних причин смертності українців. І ми розуміємо, що навіть найсучасніші технології є безсилими перед останньою стадією раку. Тому ми формуємо нову культуру спілкування лікаря і пацієнта, наголошуючи на важливості раннього виявлення цієї хвороби», – сказав заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У МОЗ наголошують, що у третині випадків раку можна запобігти.

За даними директора Національного інституту раку, понад мільйон українців хворіють на рак, ризик захворіти раком має кожний 4 чоловік та кожна 6 жінка.

«Щоби знизити показники смертності вкрай важливо уважно ставитися до власного здоров’я та здоров’я близьких, регулярно проходити елементарні профілактичні огляди та не зволікати, коли виявлені злоякісні утворення на передракових стадіях», – зазначає Колеснік.

За даними МОЗ, щороку в Україні діагностують понад 140 тисяч нових випадків раку.

За даними дослідження Національного інституту раку, з усіх смертей унаслідок раку чоловіки найчастіше в Україні помирають від раку дихальних шляхів (трахеї, бронхів, легень), а жінки – від раку молочної залози.

4 лютого – Всесвітній день боротьби проти раку.

XS
SM
MD
LG