Доступність посилання

ТОП новини

У Києві з початку року зареєстрували 150 випадків захворювання на кір – КМДА


У Києві з початку 2018 року станом на 1 лютого зареєстрували 150 випадків захворювання на кір, серед яких 95 – це діти, повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

«Якщо у вас чи у вашої дитини спостерігаються такі симптоми як головний біль, біль у м’язах, горлі, кашель, нежить або закладеність носа – це привід для негайного огляду лікаря. І особливого значення ця аксіома набуває, коли йдеться про дітей», – сказала директор департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Вона наголосила, що часто більш характерні симптоми (наприклад, висипка, висока температура) можуть з’явитися не одразу, або спочатку бути взагалі непомітними.

За словами Гінзбург, інфікування на найбільш розповсюджені наразі ГРВІ, кір, вітрянку здебільшого відбувається повітряно-крапельним шляхом.

«Це той випадок, коли треба відчувати відповідальність і за власне здоров’я, і за оточуючих», – додала вона.

У МОЗ раніше повідомляли, що в Україні ситуація із захворюваністю на кір залишається напруженою, від початку року станом на 22 січня на кір захворіли 2 084 людини, 1 375 із них – діти.

18 січня в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун заявила, що з початку спалаху кору в Україні померли вже восьмеро людей.

Кір легко передається від людини до людини, поширюється при кашлі, тісних особистих контактах. Вірус залишається активним і живе в повітрі або на інфікованих поверхнях протягом 2 годин. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди: нежить, температуру, кашель, приблизно через тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба). Серед ускладнень, які викликає кір, – ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору.

XS
SM
MD
LG