Доступність посилання

ТОП новини

Речник Кремля вибачився у відповідь на зауваження ЦВК про агітацію


У ЦВК Росії заявили, що санкцій проти Дмитра Пєскова через агітаційні висловлювання вживати не будуть
У ЦВК Росії заявили, що санкцій проти Дмитра Пєскова через агітаційні висловлювання вживати не будуть

Речник Володимира Путіна вибачився за агітаційні висловлювання на користь президента Росії і пообіцяв бути акуратнішим у період виборчої кампанії.

«Я прошу вибачення за висловлювання, які могли трактуватися як агітаційні. Надалі, природно, на цей період я буду більш акуратним, щоб не давати приводу для таких зауважень», – сказав Дмитро Пєсков 2 лютого.

Представник Кремля додав, що все це не стосується висвітлення діяльності Путіна як чинного президента Росії.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Елла Памфілова зробила зауваження Пєскову через те, що в його словах про Путіна, які ЗМІ цитували 29 січня, були «очевидні ознаки агітації».

Вона уточнила, що обмежиться усним попередженням і ніяких санкцій щодо прес-секретаря президента не буде: «Ні, це разове [попередження], він більше не буде».

Про те, що саме сказав речник Путіна, голова ЦВК не уточнила. Ймовірно, вона мала на увазі його відповідь на запитання, чи боїться Кремль опозиційного політика Олексія Навального. «Не думаю, що хтось сумнівається в тому, що Путін є абсолютним лідером громадської думки, абсолютним лідером на політичному Олімпі… з яким навряд чи хтось може серйозно конкурувати», – сказав Пєсков.

Путін є одним із кандидатів на виборах президента Росії, що відбудуться 18 березня 2018 року. За очікуваннями, його переоберуть на четвертий термін.

XS
SM
MD
LG