Доступність посилання

ТОП новини

КНДР в обхід санкцій ООН постачала у 2017 році продукцію багатьом країнам, зокрема Росії – ЗМІ


Північна Корея відправляла упродовж 2017 року заборонені товари в низку країн, в тому числі Росію, заробивши близько 200 мільйонів доларів доходу. Про це йдеться у доповіді ООН, опублікованій агенцією Reuters 2 лютого. Повідомляється, що Пхеньян порушив санкції ООН про експорт вугілля, заліза, сталі та інших товарів.

У доповіді йдеться, що поставки вугілля були здійснені в Росію, Китай, Малайзію, Південну Корею і В’єтнам суднами при використанні комбінації численних методів «обходження маршрутів і оманливої тактики».

Постачання здійснювалися головним чином з використанням підроблених документів, в яких країни, такі як Росія і Китай, вказувались як джерело походження товару, замість Північної Кореї.

Група ООН також «розслідувала випадки постачання нафтопродуктів в порушення санкцій ООН ... і виявила, що мережа з цих суден в основному базується в китайській провінції Тайвань», йдеться в доповіді.

Пхеньян «продовжував експортувати майже всі товари, заборонені в резолюціях, і виручив майже 200 мільйонів доларів в період з січня до вересня 2017 року», вказано в доповіді.

Згідно з доповіддю ООН, КНДР «вже порушує останні резолюції, використовуючи глобальні мережі поставок нафти, іноземних громадян, реєстри офшорних компаній і міжнародну банківську систему»

Експерти також знайшли докази військової співпраці Північної Кореї щодо розробки хімічної зброї для Сирії та надання М’янмі балістичних ракет.

Рада Безпеки ООН упродовж 2016-2017 років ухвалила низку резолюцій про розширення заборони на експорт для Північної Кореї з метою скоротити її доходи в покарання за випробування ядерних і балістичних ракет. ООН також ввела санкції щодо семи суден за незаконне постачання північнокорейського вугілля і нафти.

XS
SM
MD
LG