Доступність посилання

ТОП новини

Президент МОК: Спортивний арбітражний суд потребує реформування


Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах
Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) назвав таким, що «надзвичайно розчаровує і дивує» рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який повністю задовольнив апеляції і скасував санкції щодо 28 російських спортсменів.

4 лютого президент МОК Томас Бах заявив, що нещодавнє рішення Спортивного арбітражного суду свідчить про «нагальну» потребу реформувати внутрішню структуру суду.

Спортивний арбітражний суд скасував пожиттєву дискваліфікацію 28 російських спортсменів через «недостатність» доказів того, що вони отримали вигоду від системи допінгу на зимових іграх 2014 року, які проводила Росія.

В Росії повідомили, що хочуть відправити 15 зі згаданих 28 спортсменів на зимові Олімпійські ігри 2018 року до Південної Кореї.

Серед тих, кого Росія хоче відправити на ігри, – золотий медаліст у скелетоні Олександр Третьяков та золотий медаліст з лижних перегонів Олександр Легков.

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, виступаючи у неділю в Пхйончхані зазначив, що свої рекомендації стосовно участі в іграх російських спортсменів має винести незалежна комісія і сподівається, що остаточне рішення буде ухвалене в найближчі кілька днів.

У грудні 2017 року МОК заборонив Росії брати участь у зимових Іграх у південнокорейському Пхйончхані через «безпрецедентну систематичну маніпуляцію» олімпійською антидопінговою системою. Водночас МОК вирішив, що окремі росіяни зможуть змагатися як нейтральні спортсмени за умови дотримання вимог щодо допінгу.

25 січня перший віце-президент Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков повідомив, що до заявки Росії на зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї потрапили 169 атлетів.

Церемонія відкриття зимових Олімпійських ігор 2018 року призначена на 9 лютого.

XS
SM
MD
LG