Доступність посилання

ТОП новини

Переговори про «велику коаліцію» в Німеччині продовжили


Ангела Меркель і Мартін Шульц
Ангела Меркель і Мартін Шульц

Учасники переговорів щодо формування «великої коаліції» в Німеччині вирішили продовжити їх до 5 лютого після того, не змогли дійти згоди до раніше обумовленого терміну – 4 лютого.

Генеральний секретар соціал-демократів Ларс Клінгбейл заявив, що сторони домовилися знову провести зустріч у понеділок, оскільки, за його словами, залишилися деякі питання, які «хочуть обговорити докладно і уважно».

Про те, що потребують додаткового обговорення «питання соціальної політики» заявив також лідер соціал-демократів Мартін Шульц. Ангела Меркель заявила, що «важливі моменти» мають бути визначені.

За словами офіційних осіб, основні питання до вирішення для досягнення угоди – медицина і політика в галузі праці.

Консерватори Меркель і лівоцентристські соціал-демократи сподіваються укласти угоду про коаліцію, щоб не допустити ситуації, коли знадобляться нові загальні вибори, що може призвести до збільшення участі в уряді крайніх правих. Для коаліційної угоди необхідне схвалення з боку соціал-демократів, в середовищі яких є побоювання щодо союзу із правлячою партією Меркель після її провальних результатів на виборах у вересні минулого року.

XS
SM
MD
LG