Доступність посилання

ТОП новини

Уряд готує законопроект для врегулювання правил оренди житла – Зубко


Геннадій Зубко
Геннадій Зубко

Уряд працює над законопроектом, який дасть змогу врегулювати питання оренди житла в Україні, цитує урядовий портал слова міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка в інтерв’ю «Обозреватель» .

«Нині приблизно 70% ринку оренди житла в Україні перебуває в тіні. Готуємо закон, який дасть змогу виписати правила у цій сфері: що таке наймане житло, яким чином люди можуть туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони виселяються, якщо не виконують умови договору», – повідомив Зубко.

Він також зауважив, що оренда житла мала би зараховуватися у витрати підприємства.

«Тобто банк, підприємство, будь-яка організація могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не вимагає придбання службових квартир і їх утримання. Цей варіант можливий для Нацполіціі і ВСУ. Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість й отримувати з неї легальний дохід», – сказав Зубко.

Останніми роками триває обговорення шляхів законодавчого врегулювання ринку оренди житла в Україні, головним чином через те, що значна частина жителів великих міст орендують житло, а його власники не сплачують жодних податків.

XS
SM
MD
LG