Доступність посилання

ТОП новини

Mercedes-Benz попросив вибачення у Китаю через цитування Далай-лами – Reuters


Далай-лама, фото архівне
Далай-лама, фото архівне

Німецький автовиробник Mercedes-Benz попросив вибачення у китайськких користувачів через допис компанії в Instagram із зображенням одного зі своїх авто із цитатою духовного лідера Тибету Далай-лами, якого в Китаї вважають «небезпечним сепаратистом», написала 6 лютого агенція Reuters.

У своїй заяві на веб-платформі Weibo німецький автовиробник заявив, що негайно видалив «суперечливий допис» та попросив вибачення у китайського народу. В мережі Instagram поряд із автомобілем Mercedes білого кольору була розміщена цитата Далай-лами: «Погляньте на ситуацію з різних боків, і ви станете більш відкритими».

Цей допис у соціальній мережі викликав критику серед китайських користувачів, адже Китай приєднав Тибет в 1951 році, і Далай-лама був у вигнанні за кордоном з 1959 року.

«Ми негайно здійснимо кроки для поглиблення нашого розуміння китайської культури та цінностей, включно із нашими міжнародними співробітниками, щоб допомогти стандартизувати наші дії, аби ця проблема більше не повторилася», – йдеться у заяві.

Іноземні бренди в Китаї намагаються привабити тамтешніх покупців через зростання їхніх купівельних можливостей.

Вибачення через цитату Далай-лами у китайському сегменті мережі, як пише Reutrs, може свідчити, що іноземний бренд Mercedes-Benz боїться зазнати у Китаї репутаційних втрат. Видання зазначає, що минулого місяця під удар потрапили авіакомпанія Delta Air Lines та виробник одягу Zara через те, що позначали Тибет і Тайвань як країни, тоді як Китай претендує на суверенітет над обома районами.

XS
SM
MD
LG