Доступність посилання

ТОП новини

Сирійські військові заявляють про авіаудар ізраїльських сил поблизу Дамаска


Сирійські рятувальники евакуюють поранених після чергових ударів по контрольованому повстанцями анклаву Кафр-Батна неподалік Дамаска, 6 лютого 2018 року
Сирійські рятувальники евакуюють поранених після чергових ударів по контрольованому повстанцями анклаву Кафр-Батна неподалік Дамаска, 6 лютого 2018 року

Сирійські військові заявляють, що ізраїльські військові літаки з ліванського повітряного простору обстріляли позицію військових в сільській місцевості неподалік Дамаска 7 лютого.

У заяві, поширеній сирійським державним телебаченням, авіаудари назвали «новою ізраїльською агресією», не вказавши при цьому жодних деталей. Влада Ізраїлю теж поки не відреагувала.

Це вже друге звинувачення від сирійських військах президента Башара Асада менш ніж за місяць.

9 січня урядові сирійські війська звинуватила Ізраїль в авіаударі по військових позиціях в районі села, що також неподалік Дамаска.

Ізраїль здійснив численні повітряні удари по цілях в Сирії протягом семирічної громадянської війни, часто заявляючи, що напади націлені на об’єкти, які можуть постачати зброю угрупованню «Хезболла», що бореться разом з силами Асада.

Повідомлення про авіаудар 7 лютого з’явилося наступного дня після того, як експерти ООН із воєнних злочинів заявили про розслідування численних повідомлення щодо можливих хімічних атак проти цивільних жителів у контрольованих повстанцями сирійських містах. Комісія ООН з прав людини в Сирії заявила, що ціллю ймовірних хімічних нападів стали Саракеб у провінції Ідліб на північному заході Сирії та Дума, у Східній Гуті поблизу Дамаска.

XS
SM
MD
LG