Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив арешт полковника Без’язикова до 7 квітня


Іван Без'язиков під час судового засідання, архівне фото, 2016 рік
Іван Без'язиков під час судового засідання, архівне фото, 2016 рік

Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою полковнику Збройних сил України Івану Без’язикову.

Полковника звинувачують у державній зраді, а також в участі у терористичній організації під час перебування в полоні. Сторона захисту Без’язикова заявляє, що немає конкретних звинувачень, які можуть бути причиною продовження запобіжного заходу.

Наступне засідання в цій справі відбудеться 1 березня о 12:00.

У липні 2016 року звільнений із полону бойовиків угруповання «ДНР» полковник ЗСУ Іван Без’язиков був затриманий українськими силовиками за підозрою у співпраці з проросійськими сепаратистами. Без’язиков пробув у полоні майже два роки. За даними сторони обвинувачення, в угрупованні «ДНР» обвинувачений займався агентурною розвідкою на користь сепаратистів, носив військову форму Росії, отримував зарплату, користувався службовим авто тощо.

Полковникові інкримінують вчинення злочинів за частиною 1 статті 111 (державна зрада) і частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної організації) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG