Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: в Одесі затриманий бойовик, який виконував завдання ФСБ Росії


Співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали в Одесі бойовика угруповання «ДНР», який прибув до регіону для виконання завдань ФСБ Росії, повідомляє 7 лютого прес-служба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Одещини у червні 2014 року в складі групи з 20 найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовської області РФ. Після цього бойовик був зарахований до складу одного з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Уже у липні 2014 року він перебував на передових позиціях терористів у Шахтарському районі Донецької області та брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам антитерористичної операції», – ідеться в повідомленні.

«Згодом, перебуваючи на території РФ, чоловік був завербований співробітниками ФСБ. Від кураторів він отримав завдання після повернення на Одещину збирати актуальні розвідувальні відомості про обстановку у регіоні, зокрема у прилеглих районах до так званого Придністров’я. Він також мав «відпрацювати» нелегальні канали проникнення на територію України з придністровського регіону Республіки Молдова. Співробітники української контррозвідки отримали оперативну інформацію про прибуття колишнього бойовика до Одеси з території тимчасово анексованого Криму та затримали його у встановленому законом порядку», – додали у СБУ.

Затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України («Створення терористичної групи чи терористичної організації»), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

XS
SM
MD
LG