Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат Умерова і Чийгоза оскаржив відмову суду розглядати їхні позови до Кремля


Микола Полозов
Микола Полозов

Адвокат Микола Полозов оскаржив відмову Тверського районного суду Москви про прийняття до розгляду позовів заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Про це адвокат написав на своїй сторінці в Facebook.

Зокрема, мова йде про відмови на прийняття до розгляду позовів Чийгоза і Умерова до адміністрації президента Росії про надання інформації щодо указів про помилування.

26 січня стало відомо, що Тверський районний суд Москви відхилив позови.

У вересні 2017 року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Ахтема Чийгоза до 8 років колонії. Він був затриманий в січні 2015 роки за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Чийгоза звинувачували в організації масових заворушень.

Після цього суд в Криму засудив до двох років колонії-поселення Ільмі Умерова. Його звинувачували в публічних закликах до сепаратизму.

25 жовтня 2017 року російська влада звільнила і передала Туреччині Умерова і Чийгоза. Пізніше звільнені лідери Меджлісу кримськотатарського народу приїхали до Києва.

XS
SM
MD
LG