Доступність посилання

ТОП новини

У США понад 30 людей звинувачують у кіберзлочинності


Міністерство юстиції США оголосило обвинувальний висновок 36 людям щодо схеми шахрайства у сфері кіберзлочинності, що, як стверджують в міністерстві, спричинило понад 530 мільйонів доларів США збитків для споживачів, підприємств та фінансових установ.

У своїй заяві, оприлюдненій 7 лютого, Міністерство юстиції заявило, що федеральні та міжнародні правоохоронні органи вже заарештували 13 осіб.

36 особам висунули звинувачення у кіберзлочинній діяльності – продажі та розповсюдженні викрадених особистих даних, особистої інформації, фінансової та банківської інформації, комп’ютерного шкідливого програмного забезпечення, сказано в повідомленні.

В обвинувальному акті, оприлюдненому Міністерством юстиції США, вказано, що організатором і натхненником мережі став 34-річний Святослав Бондаренко з України. Бондаренко створив свою організацію в жовтні 2010-го.

За повідомленням, Бондаренко далі в розшуку – він припинив активну діяльність і зник майже три роки тому. Натомість серед групи вже затриманих фігурантів справи – його наступник і новий керівник організації Infraud, росіянин Сергій Медведєв. За повідомленнями, членам організації забороняли шахрайські дії щодо росіян.

XS
SM
MD
LG