Доступність посилання

ТОП новини

17 обстрілів з боку бойовиків, поранений військовий, ЗСУ збили безпілотник Росії – штаб АТО про добу на Донбасі


Упродовж минулої доби підтримувані Росією бойовики на Донбасі збільшили кількість та інтенсивність обстрілів у бік українських військових – всього 17, при цьому бойового травмування зазнав один військовослужбовець ЗСУ, повідомили у прес-центрі штабу АТО вранці 8 лютого.

Згідно з повідомленням, обстріли тривали в районі Світлодарської дуги, зокрема довкола Луганського, а також неподалік Троїцького, Кримського, Новгородського. На донецькому напрямку за темної пори доби було відносно спокійно, тоді як вдень обстріли тривали поблизу Пісків та Широкина, заявили в штабі.

«Минулої доби зафіксовано черговий факт присутності російського озброєння на Донбасі. Підрозділом ППО було збито БПЛА російського виробництва «Орлан-10». За останні півтора місяці – це уже четвертий збитий безпілотник цього типу», – повідомили у штабі АТО.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових у шести обстрілах за добу 7 лютого. В угрупованні «ДНР» ще не повідомляли про ситуацію за останні години на захоплених донецькими бойовиками територіях.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила черговий «режим тиші» з півночі 23 грудня 2017 року. Нинішнє нове перемир’я, як і попередні, порушується практично щодня. Сторони заперечують свою вину в цьому і звинувачують противників у провокаціях.

XS
SM
MD
LG