Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Каїда» – більша загроза, ніж «Ісламська держава» – доповідь ООН


Екстремістська мережа «Аль-Каїда» є більшою загрозою у багатьох частинах світу, аніж угруповання «Ісламська держава», вважають експерти ООН, чию доповідь 7 лютого опублікувала агенція Associated Press.

У звіті, зокрема, йдеться, що терористична мережа «Аль-Каїда», як і раніше, «надзвичайно стійка» і залишається загрозою в таких країнах, як Ємен та Сомалі. Також повідомляється, що «Аль-Каїда» залишається серйозною загрозою на Аравійському півострові, плануючи напади на Близькому Сході.

Збройні філії «Аль-Каїди» по світу також залишаються небезпечними, як «Ісламської держави» в Західній Африці та Південній Азії, йдеться в документі.

У новій доповіді експерти заявили, що деякі держави-члени ООН вважають, що окремі екстремісти «Аль-Каїди» та «Ісламської держави» «готові і здатні підтримувати один одного в підготовці атак», створюючи «потенційну нову загрозу» в деяких регіонах.

«Крім того, пропаганда «Аль-Каїди» продовжує виділяти нове покоління потенційних керівників, таких як Хамза бін Ладен...з очевидним намаганням зробити проект на більш молодих своїх симпатиків», – заявили експерти.

Хамза бін Ладен є сином Усами бін Ладена, який 11 вересня 2001 року наказав здійснити атаки в США, в результаті чого загинули близько 3 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG