Доступність посилання

ТОП новини

Сенатор Маккейн проти участі М’янми у військових навчаннях США через «етнічні чистки»


Джон Маккейн
Джон Маккейн

Законодавці США вимагають, щоб сили М’янми були виключені з військових навчань США в Таїланді наступного тижня на тлі зростання закликів до санкцій проти М’янми через її поводження із мусульманською меншиною рохінджа.

«Простіше кажучи, військові, які займаються етнічною чисткою, не повинні відточувати свої навички разом з військовими США», – сказав 7 лютого сенатор-республіканець, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн.

У Пентагоні тим часом заявили, що не більш ніж троє військових М’янми запрошені спостерігати за гуманітарною допомогою і аспектами ліквідації наслідків катастроф під час навчань Cobra Gold, що починаються 13 лютого і вважаються найбільшими щорічними багатоцільовими навчаннями США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Адміністрація президента Дональда Трампа раніше застосувала санкції щодо начальника західного військового командування М’янми, вдалася до візових обмежень і розглядає накладення інших санкцій щодо державної верхівки в цій країні.

Близько 680 тисяч мусульман-рохінджа втекли з переважно буддійської М’янми до Бангладеш. Масова вимушена міграція почалася торік улітку, коли військові влаштували розгін у Ракхайні після нападу підозрюваних бойовиків рохінджа на армійські бази й поліцейські пункти, у результаті чого 12 співробітників служби безпеки загинули. Армія заявила, що вбила близько 400 підозрюваних бойовиків. Уряд М’янми заявляє, що його дії спрямовані не проти цивільних, а проти бойовиків.

XS
SM
MD
LG