Доступність посилання

ТОП новини

Олімпіада-2018: чемпіонка Європи замінила Юлію Джиму в біатлонному спринті


Юлія Джима (друга зліва) під час нагородження золотими медалями в Сочі, 2014 рік
Юлія Джима (друга зліва) під час нагородження золотими медалями в Сочі, 2014 рік

Чинна чемпіонка Європи з біатлону Ірина Варвинець замінила олімпійську чемпіонку Сочі Юлію Джиму в першому змаганні на Олімпіаді в Пхьончхані. Замість участі в спринті й гонці переслідування Джима зосередиться на підготовці до індивідуальної гонки та гонки з масовим стартом, повідомив президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак.

У спринтерській гонці, яка розпочнеться 10 лютого о 13:15 за Києвом, візьмуть участь Валя та Віта Семеренки, Анастасія Меркушина та Ірина Варвинець.

Крім Юлії Джими, поза спринтом і гонкою переслідування (її стартовий лист формується на основі виступів у спринті) опинилася багаторічний капітан збірної Олена Підгрушна.

Ірина Варвинець у січні вдало виступила на чемпіонаті Європи, який приймало італійське містечко Ріднау. Вона виграла спринтерську гонку та стала першою в складі змішаної естафети.

На відміну від багатьох інших видів спорту, в біатлоні континентальна першість збирає не всіх найсильніших. Провідні спортсмени віддають перевагу виступам на етапах Кубка світу. Чемпіонат світу в сезон проведення Олімпіади не відбувається.

XS
SM
MD
LG