Доступність посилання

ТОП новини

КМДА: у Києві зупинили заняття вже в 75 школах через грип


У Києві тимчасово зупинені заняття в 75 школах через зростання кількості випадків захворювання на грип та ГРВІ.

Як повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook, у 59 школах відбулося часткове, покласове закриття (386 класів).

За його словами, найбільша кількість відсутніх школярів спостерігається в Деснянському, Оболонському та Святошинському районах, але не закрили жодного класу в Шевченківському районі.

Напередодні у КМДА повідомили, що в Києві в 57 школах повністю зупинене навчання, а в 53 – відбулося часткове, покласове закриття.

Через зростання кількості випадків захворювання на грип повністю чи частково навчання припиняють школи в різних містах України, зокрема в Запоріжжі, Рівному, Львові, Миколаєві, Дніпрі.

Тим часом, Міністерство охорони здоров’я заявляє, що в Україні в жодній з областей епідемічний рівень захворюваності на грип та ГРВІ не перевищений, активність грипу залишається низькою.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, за минулий тиждень (29 січня – 4 лютого) на ГРВІ захворіли майже 214 тисяч людей.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, яке викликається вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або близький контакт. Лікарі зауважують, що організм людини з віком має все меншу здатність самостійно справлятися із захворюваннями, тому рекомендується зробити щеплення від грипу.

XS
SM
MD
LG