Доступність посилання

ТОП новини

Мер Одеси Труханов поїхав з відпустки у відрядження до Чехії


Геннадій Труханов, мер Одеси
Геннадій Труханов, мер Одеси

Міський голова Одеси Геннадій Труханов 12 лютого знову не з’явився в приміщенні мерії. Апаратну нараду провів перший віце-мер Одеси Анатолій Орловський.

«Геннадій Труханов… перебуває у відрядженні у Чехії. Відповідне розпорядження виконувача обов’язків мера Орловського буде опубліковано на офіційному сайті міста», – зазначили у прес-службі.

Міський голова Одеси понад півтора місяця відсутній на робочому місці. Апаратні наради весь цей час проводить перший віце-мер Орловський.

26 грудня 2017 року Геннадій Труханов пішов у 22-денну щорічну відпустку. Згідно з розпорядженням на сайті мерії, Труханов мав повернутися до роботи 18 січня. Утім в останній день відпочинку він подовжив його до 21 січня, а згодом відбув із робочим візитом до Греції.

Звідти міський голова полетів до Давосу на економічний форум. 29 січня він знову пішов у відпустку із формулюванням «без збереження заробітної плати строком 7 календарних днів». 5 лютого Труханов знову не з’явився у мерії, попри те, що його чергова відпустка завершилась. 8 лютого Труханов продовжив термін чергової відпустки до 11 лютого.

Минулої осені Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в одеській міській раді і, зокрема, в кабінеті міського голови, за місцем його проживання тощо. Слідчі дії проводились в рамках розслідування двох кримінальних проваджень стосовно завищення цін на ремонт одеських автодоріг і афери з майном комунального аеропорту. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини. Також неодноразово протягом останніх років він називав «брехливими» звинувачення в наявності кількох громадянств, в тому числі російського.

XS
SM
MD
LG