Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії заарештував українця, затриманого ФСБ у Сімферополі


Лефортовський суд столиці Росії Москви 12 лютого постановив взяти під варту на два місяці затриманого в анексованому Криму громадянина України.

Як повідомляють російські державні новинні агентства, Костянтина Давиденка арештували до 11 квітня. Судове засідання відбулося в закритому режимі.

12 лютого Центр громадських зв’язків ФСБ Росії повідомив про затримання в Сімферополі громадянина України за підозрою в шпигунстві. У ФСБ назвали ім’я затриманого – Костянтин Давиденко.

Затриманого підозрюють у тому, що він «цілеспрямовано збирав і передавав спецслужбам України відомості про діяльність частин і з’єднань Федеральної служби військ Національної гвардії Росії і стосовно співробітників Федеральної служби безпеки, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди безпеці держави».

Після анексії Росією Криму ФСБ проводить на півострові регулярні обшуки та допити журналістів, активістів, громадських діячів. Правозахисники характеризують це як боротьбу з інакомисленням.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG