Доступність посилання

ТОП новини

Від Путіна вимагають звіту про загибель росіян у Сирії


Бойові дії в Сирії, ілюстративне фото
Бойові дії в Сирії, ілюстративне фото

Російський політик, кандидат у президенти Григорій Явлінський звернувся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою дати звіт про загибель росіян у Сирії. Про це повідомляє сайт партії «Яблоко», яку очолює Явлінський.

«Усі світові ЗМІ та численні джерела в соціальних мережах в останні дні повідомляють про безліч загиблих російських громадян, які воюють у Сирії, – службовців ПВК «Вагнер» та інших, в результаті сутички з силами сирійської опозиції за підтримки американської авіації і артилерії», – вказує Явлінський.

«Звертаюся до президента Росії Володимира Путіна з вимогою з’ясувати ситуацію. Якщо масова загибель російських громадян є правдою, то відповідні посадові особи, включаючи головнокомандувача Збройними силами РФ, зобов’язані оголосити про це країні і визначити, хто несе за це відповідальність», – вказав політик.

Група розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила 12 лютого, що дізналася імена чотирьох росіян, загиблих у Сирії 7 лютого. Це Олексій Ладигін з Рязані, Володимир Логінов з Калінінграда, а також Станіслав Матвєєв та Ігор Косотуров з міста Асбест Свердловської області. Усі вони, імовірно, служили в російській «приватній військовій компанії Вагнера». При цьому Ладигін і Косотуров раніше воювали на боці сепаратистів у Донбасі.

Про те, що в Сирії під авіаудар міжнародної антитерористичної коаліції під командуванням США потрапили російські найманці, повідомляв американський телеканал CBS з посиланням на джерела в Пентагоні. За їхніми даними, це сталося в районі селища Хішам, де найманці нібито намагалися захопити нафтове родовище.

Міністерство оборони Росії відкидає повідомлення про загиблих при авіаударі росіян. У відомстві стверджують, що російських військовослужбовців у районі інциденту не було, а «місцеві ополченці» діяли без узгодження з російським командуванням.

XS
SM
MD
LG