Доступність посилання

ТОП новини

Причиною падіння літака Ан-148 могли стати неправильні дані про швидкість польоту – МАК


Місце падіння літака Ан-148
Місце падіння літака Ан-148

Причиною падіння літака Ан-148 могли стати неправильні дані про швидкість польоту, повідомила прес-служба Міждержавного авіаційного комітету за результатами аналізу бортових самописців.

«Попередній аналіз зареєстрованої інформації, а також аналіз аналогічних випадків, що мали місце в минулому, дозволяють припускати, що фактором розвитку особливої ситуації в польоті могли стати невірні дані про швидкість польоту на індикаторах пілотів, що, своєю чергою, мабуть, було пов'язане з обмерзанням приймачів повного тиску при вимкненому стані систем їхнього обігріву», – заявили в МАК.

У відомстві зазначили, що за попередніми даними, усі три приймачі повного тиску були вимкнені під час усього польоту.

«У всіх інших польотах, наявних на самописці (ще 15 польотів), обігрів ППД вмикався перед зльотом на виконавчому старті», – повідомили в МАК.

У Міждержавному авіаційному комітеті заявили, що зіткнення із землею сталося близько 11:27:05 11 лютого.

Літак Ан-148 «Саратовських авіаліній», що зазнав аварії 11 лютого, прямував з московського аеропорту Домодєдово до міста Орськ Оренбурзької області. Він зник з екранів радарів через кілька хвилин після зльоту.

Уламки літака були знайдені в районі села Степанівське Раменського району Підмосков'я на площі понад 30 гектарів. На борту знаходилася 71 людина, включно з шістьма членами екіпажу. Всі вони загинули.

12 лютого було оголошено про виявлення другого бортового самописця. Триває розслідування причин і обставин авіакатастрофи.

XS
SM
MD
LG