Доступність посилання

ТОП новини

Спецслужби США: Росія знову може втрутитися у вибори


Директор Національної розвідки США Ден Коутс
Директор Національної розвідки США Ден Коутс

У США керівники розвідувальних служб визнали, що з боку Росії очікується втручання в хід проміжних виборів 2018 року. Вибори визначать повний склад Палати представників, яка складається з 435 конгресменів. Визначаться також імена 34 сенаторів із загального складу верхньої палати, в якій 100 крісел. Вибори відбудуться 6 листопада 2018 року.

Виступаючи 13 лютого перед членами сенатського комітету з розвідки, директор національної розвідки Ден Коутс заявив, що Росія продовжить використовувати свою пропаганду, підставних осіб і соціальні мережі для підриву майбутніх виборів.

«Не може бути сумнівів у тому, що Росія, яка оцінила своє втручання у вибори 2016 року як успішне», продовжить цю практику 2018 року, сказав він.

Висловлені оцінки були підтримані п’ятьма іншими керівниками розвідувальних відомств, включно з директором ЦРУ Майком Помпео. Два тижні тому він заявив, що переконаний у бажанні Москви вплинути на хід майбутніх виборів у США.

Заступник голови сенатського комітету від Демократичної партії дорікнув адміністрації Трампа через «непідготовленість» до потенційного втручання Росії у вибори 2018 року.

У США триває розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори 2016 року. За даними американських спецслужб, за торішніми атаками на сервери Демократичної партії стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії. На початку серпня спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон. Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає, Трамп називає це розслідування «полюванням на відьом».

XS
SM
MD
LG