Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ підтверджує вручення підозр Труханову і його заступнику


Геннадій Труханов
Геннадій Труханов

Детективи Національного антикорупційного бюро України вручили підозри меру Одеси Геннадію Труханову та його заступнику Павлу Вугельману, повідомив Радіо Свобода речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Можу підтвердити, що, дійсно, щодо цих двох громадян прикордонники виконали доручення одного із правоохоронних органів, у цьому випадку НАБУ, поінформували їх про прибуття цих громадян в аеропорт «Бориспіль». Відповідно, прибули слідчі НАБУ, які вручили і одному, і іншому підозру. Подальша їхня доля нам невідома, тому що це не компетенція Державної прикордонної служби», – сказав Слободян.

Радіо Свобода намагається отримати коментар від НАБУ.

14 лютого затримали мера Одеси Геннадія Труханова після його прибуття до «Борисполя». Пізніше журналістка Радіо Свобода Наталка Седлецька повідомила про затримання Вугельмана.

За день до цього, 13 лютого, у НАБУ повідомили, що детективи повідомили про підозру Одеському міському голові Геннадію Труханову. У відомстві зазначали, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси про підозру повідомили ще трьом посадовцям мерії: заступнику мера, директору департаменту комунальної власності та голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси – у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу «Краян», за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Одеський міський голова був відсутній на своєму робочому місці вже близько 50 днів.

Восени 2017 року Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в Одеській міській раді, у кабінеті міського голови, за місцем його проживання.

Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

XS
SM
MD
LG