Доступність посилання

ТОП новини

У США через кіберзлочини засудили двох росіян


Федеральний суд в Нью-Джерсі 14 лютого виніс вирок двом громадянам Росії за звинуваченнями у здійсненні кіберзлочинів, збиток від яких оцінили у сотні мільйонів доларів.

37-річного Володимира Дрінкмана засудили до 12 років позбавлення волі. Він визнав себе винним у змові з метою незаконного доступу до комп’ютерів і шахрайстві. Дрінкман був заарештований в Нідерландах в червні 2012 року і екстрадований до Сполучених Штатів в лютому 2015 року. Крім того, за рішенням суду, після звільнення, якщо він не буде депортований, чоловік повинен три роки дотримуватися умов дострокового звільнення. Чи буде апеляція на рішення суду наразі невідомо.

Інший росіянин – 34-річний Дмитро Смілянець був засуджений через шахрайство того ж дня на чотири роки і чотири місяці, але суд постановив звільнити його, оскільки він вже відсидів термін, поки тривало слідство. Свою провину чоловік також визнав.

Прокурори заявили, що ці двоє росіян були учасниками схеми комп’ютерного злому ще в 2003 році, яка полягала у втручанні в мережі щонайменше 16 компаній, платіжних систем тощо. Ця схема в кінцевому підсумку, за даними слідства, коштувала банкам і компаніям сотень мільйонів доларів збитку. Лише три з потерпілих компаній заявили про фінансові втрати на понад 300 мільйонів доларів.

XS
SM
MD
LG