Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: міністри «нормандського формату» обговорять в Німеччині повернення росіян до СЦКК


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що міністри закордонних справ країн «нормандського формату» обговорять на полях Мюнхенської конференції з безпеки (Німеччина) питання повернення представників Росії до складу Спільного центру з координації й контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК).

«Росіяни вийшли зі СЦКК, що викликало серйозну реакцію й у наших партнерів за «нормандським форматом», і було темою відповідних дискусій, і буде темою відповідних дискусій на цьому тижні в Мюнхені під час зустрічі в «нормандському форматі» міністрів закордонних справ», – сказала вона.

Геращенко зауважила, що перебування росіян у складі СЦКК важливо тим, що вони «були змушені офіційно брати на себе відповідальність за безпеку під час проведення ремонтних робіт».

Росія наприкінці минулого року вивела своїх представників зі Спільного центру координації припинення вогню (СЦКК). Вони покинули Україну через, як заявили в російському МЗС, «напружену морально-психологічну ситуацію» і «зневажливе ставлення українських військовослужбовців». Українські представники заявили, що виведення Росією своїх представників з СЦКК є спробою Кремля змусити Київ вести переговори з представниками підтримуваних Москвою сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР».

XS
SM
MD
LG