Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко спростовує заяви про наміри обміну засуджених Сущенка і Сенцова на Баранова і Одинцова


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявляє, що інформація про наміри обміняти засуджених в Росії громадян України Романа Сущенка і Олега Сенцова на колишніх українських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова не відповідає дійсності.

«Заяви, що стосуються громадян О. і Б., а також наших режисера і журналіста, за свободу яких точиться боротьба, на жаль, не відповідають дійсності. Я змушена спростовувати чужі заяви, щоб зупинити процес безвідповідальних коментарів в ефірах. Зупинити те, що зараз може зашкодити переговорам і процесу звільнення хлопців», – написала вона на сторінці в Facebook.

Телеканал «Прямий» з посиланням на офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської раніше повідомив, що Сущенко і Сенцова можуть обміняти на Олександра Баранова і Максима Одинцова.

На початку лютого київські суди ухвалили рішення про позбавлення волі колишніх українських військових Олександра Баранова та Максима Одинцова за звинуваченнями у державній зраді та дезертирстві. Одинцова засудили до 14 років позбавлення волі, а Баранова – до 13 років позбавлення волі.

Максима Одинцова і його товариша по службі Олександра Баранова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом у «буферній зоні» поруч із пропускним пунктом «Чонгар». СБУ стверджує, що обидва кримчанина 2014 року перейшли з української армії до російської, чим порушили дві статті Кримінального кодексу України – вчинили держзраду й дезертирство.

Російська влада розцінює затримання Баранова й Одинцова як «викрадення» своїх військовослужбовців. Слідчий комітет Росії відкрив у зв’язку з цим кримінальну справу.

XS
SM
MD
LG