Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: чоловіку, який розбив 13 авто біля суду в Києві, підозру ще не оголошували


Одесит Анатолій Мазур, який розтрощив сокирою авто біля Солом’янського районного суду міста Києва, затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу (без ухвали суду, строк затримання не може перевищувати 72 години), повідомив Радіо Свобода його адвокат Дмитро Бойко.

За словами адвоката, його ще не допитували, підозру ще не оголошували.

«Він сумлінно здався і сказав, що жодних хуліганських дій не вчиняв, а спеціально пошкодив майно суддів через те, що не працює правосуддя», – повідомляє він.

Ймовірно, що запобіжний захід Анатолію Мазуру обиратимуть завтра, 17 лютого, і, скоріш за все, у Солом’янському районному суді, припускає адвокат, адже інцидент стався у Солом’янському районі. На його думку, в цьому може бути конфлікт інтересів і можливі відводи суддям цього суду.

«Дехто приходив висловлював свою думку щодо його дій, але він відповів, що це його громадянська позиція. Він напряму сказав, що стосується Труханова. Каже: «Можете мене за розбиті автівки посадити, коли Труханова за мільйони не посадили», – ось його слова», – розповідає Дмитро Бойко.

Поліція 16 лютого повідомила про затримання чоловіка, який розбив 13 автомобілів біля суду.

«Очевидці помітили чоловіка, який вийшов у двір Солом’янського районного суду на вулиці Шутова з сокирою в руках. Він відразу почав трощити припарковані автівки. Правоохоронці затримали чоловіка», – повідомляли в поліції.

Правоохоронці зазначили, що затриманий – 35-річний чоловік живе в Одесі і сьогодні приїхав до Києва.

XS
SM
MD
LG